DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ

1 – Carlos Slim Helú (MEKSİKA)
Telmex, Telcel ve América Móvil’in başkanı ve yöneticisi olan Meksikalı telekom üstadı Carlos Slim Helú, 53.5 milyar dolar net varlığı ile 2010 yılının en zengin işadamı.
   

  
2 – Bill Gates (AMERİKA)
Amerikan yazılım devi Microsoft’un kurucusu ve üst düzey yöneticisi Bill Gates, 53 milyar dolar ile en zengin 2. iş adamı olmasının yanında, 1995 yılından günümüze kadar ortalamalarda dünyanın en zengin işadamı olma özelliğini taşıyor.
  

  
3 – Warren Buffett (AMERİKA)
Efsanevi Amerikalı yatırımcı Warren Buffet, Berkshire Hathaway Holding’in başkanı ve üst düzey yöneticisi ve 47 milyar dolar ile dünyanın en zengin 3. işadamı.




4 – Mukesh Ambani (HİNDİSTAN)

Sahip olduğu 29 milyar dolar net varlık ile Mukesh Ambani, Asyanın en zengin, dünyanın 4. zengin işadamı. Ambani, Reliance şirketinin başkanı ve üst düzey yöneticisi.



5 – Lakshmi Mittal (HİNDİSTAN)

Hindistan vatandaşı olup Londra’da ikamet eden Lakshmi Niwas Mittal, uluslararası çelik şirketi ArcelorMittal’ın başkanı ve üst düzey yöneticisi. 28.7 milyar dolar ile Mittal, Avrupa’nın en zengin, dünyanın ise 5. zengin işadamı.



6 – Lawrence Ellison (AMERİKA)

Amerikalı milyarder Lawrence Joseph “Larry” Ellison, Oracle’ın kurucu ortağı ve üst düzey yöneticisi. 28 milyar dolar ile en zengin 6. işadamı.



7 – Bernard Arnault (FRANSA)

Fransız modacı işadamı Bernard Arnault, LVMH’nin kurucusu ve başkanı olmasının yanında, Christian Dior’un da başkanlığını yapıyor. Arnault, 27 milyar dolar ile 7. en zengin iş adamı.



8 – Eike Batista (BREZİLYA)

Brezilya’nın eski madencilik bakanı Eliezer Batista’nın oğlu Eike Fuhrken Batista bir petrol ve maden yatırımcısı. 27 milyar dolar ile 8. sırada.



9 – Amancio Ortega (İSPANYA)

İspanyol işadamı Amancio Ortega Gaona, Inditex moda grubunun kurucu ortağı ve  başkanı. 25 milyar dolar ile 9. en zengin işadamı.



10 – Karl Albrecht (ALMANYA)

Karl Hans Albrecht, milyarder bir Alman girişimci ve Aldi Süd ucuzluk süpermarketleri zincirinin sahibi. 23.5 milyar dolar ile dünyanın en zengin 10. iş adamı.




11- İsveçli iş adamı Ingvar Kamprad (Ikea-23 milyar dolar)



12- Amerikalı iş kadını Christy Walton (Walmart-22,5 milyar dolar)



13- İsveçli iş adamı Stefan Persson (H&M-22,4 Milyar dolar)



14- Hong Kong' lu iş adamı Li Ka-shing (çeşitli sektörler-21 milyar dolar)



15- Amerikalı iş adamı Jim C. Walton (Walmart-20,7 milyar dolar)



16- Amerikalı iş kadını Alice Walton (Walmart-20,6 milyar dolar)



17- Fransız iş kadını Liliane Bettencourt (L'Oreal-20 milyar dolar)



18- Amerikalı iş adamı Robson Walton (Walmart-19,8 milyar dolar)



 19- Suudi Prens El Velid (yatırım-19,4 milyar dolar)



 20- Kanadalı yönetici David Thomson  ve ailesi (miras-19 milyar dolar)

Kaynak : Forbes Dergisi.

YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ. TEŞEKKÜRLER...

Hiç yorum yok: